Planets Forsidenom Tinka om Stratos Om Mie Bilder Filmer Linker

hvordan jeg trener felt i agility

Jeg tenkte å lage et innlegg der jeg skriver litt om hvordan jeg trener felt i agility. Felthindre er de hindrene som har felt opp og ned som hunden må berøre med minst en pote, ellers blir det feltfeil (5 feil).

 

Vi har mønet

Stigen eller bommen

 

 og vippa

 

det er de svarte områdene som hunden må berøre.

 

I innlæringen av hindrene syntes ikke jeg det er viktig å trene på felt, da er det viktig å få hunden til å bli sikker først. Disse hindrene kan ofte være skumle i starten, men kan fort bli yndlingshindrene etter hvert!

 

Det finnes flere måter du kan trene feltene på, de fleste trener inn at hunden skal stoppe på feltene, mens andre trener det vi kaller løpende felt, der hunden ikke stopper, det finnes både ulemper og fordeler ved begge måtene. Jeg kommer til å fortelle om hvordan jeg trener inn feltene. Det er ikke sikkert at denne måten er best for deg og din hund.

 

Target

Før jeg begynner innlæringen av feltene trener jeg potetarget, det vil si at hunden skal berøre for eksempel et lokk med labbene. Target trener jeg inn først med musematte, som er litt større en et lokk. Begynner med å holde det foran hunden, slik at hunden blir interessert, og klikker når hunden berører den med nesa. Jeg repeterer dette et par ganger, før jeg avanserer og legger musematta på gulvet. Nå klikker jeg når hunden berører musematta med labben. Jeg gir ikke godbitene direkte fra hånda, da jeg vil at hunden ikke skal ha fokus på meg, men fremover. Så jeg kaster godbiten et par meter bort, slik at hunden også kan få fart tilbake til musematta. Jeg repeterer dette et par ganger, før jeg tar pause. Husk det er viktig med små pauser!

 

 

Tinka trener target

 

Når hunden er rimelig sikker på musematte, prøver jeg med mindre ting, som er post it lapp eller leverposteilokk. Jeg vil at hunden skal generalisere, slik at hunden kan potetarget på flere ting. Det er veldig nyttig at hunden kan potetarget på forskjellige ting, slik at du kan bruke ting du finner, om du har glemt den vanlige targeten hjemme.

 

Nå har jeg en hund som elsker og løpe til en target, og tråkke på den med poten. Nå viderefører jeg dette til felttreningen. Jeg legger targeten rett etter feltet, slik at hunden står med bakbena på felthindret, og frembena på bakken (2+2). Før du begynner med dette i en kombinasjon, er det viktig at du trener litt enkelt på felthindrene først, slik at hunden skjønner sammenhengen.

 

Jeg bruker ordet thouch som kommando, men det er jo helt opp til hver enkelt hva du vil bruke. Jeg bruker også klikker i innlæringen, slik at jeg kan belønne nøyaktig i det hunden gjør riktig.

 

Nå må dere huske at det er individuelt hva som funker for din hund;)


Her trener jeg felt på mønet

 

Hvordan trener du felt?
 

Kategorier

Arkiv

hits